5 populære stueplanter, du kan købe selv eller sende til en, du holder af

Forskellige stueplanter

Stueplanter er med til at skabe liv og glæde, og de kan også være med til at skabe et godt indeklima og en hyggelig atmosfære. Så der er altså rigtig mange grunde til at fylde hjemmet op med stueblomster. Læs med herunder, hvad du med fordel kan købe af populære indendørs blomster, og få sendt enten til dig selv eller til en, du holder af.

Kender du en som trænger til lidt glæde i hverdagen, så kan du selvfølgelig sende en buket blomster eller en æske chokolade. Det vil med garanti bringe glæde. Men en stueplante kan holde meget længere – i flere år – så hvorfor ikke sende en stueblomst. Det behøver jo ikke være en grøn plante, den kan sagtens være med smukke blomster i kærlighedens farve, tillidens farve, håbets farve eller modtagerens yndlingsfarve.

Herunder kan du se, hvilke stueplanter der er særdeles populære i år, og du kan også købe dem eller få en eller flere sendt til en, der har fortjent lidt ekstra glæde i hverdagen.

Populære blomster og planter

Især grønne planter hitter lige nu. Altså stueplanter, der aldrig – eller kun sjældent – blomstrer. Men der også nogle klassikere stueblomster, som bare aldrig går af mode, eller som er kommet på mode igen efter mange år i skyggen. Og det sætter da også kulør på hverdagen, hvis der er små, farvestrålende blomster blandt de grønne blade i vindueskarmen.

Både små indendørs blomster og planter, der kan stå på svævehylden, og store planter – nærmest små træer – er populære.

1. Piblende, grønne planter med små blade

Musehaleaks, hjerteranke, pletter i luften, perler på snor – og hvad de ellers kaldes – er forholdsvis små planter med små blade. De kan dog godt komme til at fylde en del. Fælles for dem er, at de vokser udad og nedad. De er altså gode at have stående højt oppe – f.eks. på toppen af en reol – hvor de faktisk kan vokse helt ned til gulvet over tid.

2. Filodendron

Omkring 1970-erne fandtes der ikke mange danske hjem, der ikke husede en eller anden form for filodendron. Især fingerfilodendronen var ekstremt populær. Den kan vokse sig pænt stor. Men der findes også andre filodendroner, som ikke nødvendigvis bliver lige så store. F.eks. filodendron brazil, som har en krybende vækst. Og nu er de in igen.

3. Stikkende kaktusser og sukkulenter

Stueblomster, der ikke kræver så meget pasning, er også populært. De er vant til tørre kår og skal derfor ikke vandes hver uge, men blot en gang imellem. Faktisk blomstrer de fleste kaktusser ikke, hvis de får for meget vand. Så er du ikke flittig med vandkanden, så er kaktusser og sukkulenter perfekt i din vindueskarm.

4. Orkidéer

Der er noget eksotisk over orkidéer. Og mange tør ikke købe dem, fordi de mener, de vil gå ud for dem. Men orkidéer er snylteplanter og ret så taknemmelige. Et østvendt vindue et snapseglas fuld vand om ugen, så blomstrer de flittigt. Og selv om blomsten jo på et tidspunkt visner, betyder det ikke, at orkidéen er gået ud. Så længe den har grønne blade, skal der nok komme nye blomster.

5. Hortensia

Hortensiaen er både en udendørs og indendørs blomst. Så den trives både indenfor, i haven og på altanen eller terrassen. Den fås flere farvenuancer. Og kan også finde på at skifte farve afhængig af jordens PH-værdi.

Send stueblomster

Ofte når du sender gaver til fødselsdag, mors dag eller andre lejligheder, så er det afskårne roser, chokolade eller en gavekurv. Men det er lige så nemt at sende en stueplante. Den vil med garanti bringe glæde hos modtageren, og du slipper endda selv for at skulle transportere den med fare for at knække skud eller blade af.

Bestil i dag, og få en stueblomst sendt hjem til din mor, ven eller kollega.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *